Pradžia » Techninė įranga » Ar verta atjungti nešiojamo kompiuterio bateriją, jei jis naudojamas iš tinklo

Ar verta atjungti nešiojamo kompiuterio bateriją, jei jis naudojamas iš tinklo

nesiojamo-kompiuterio-baterija

Tiems, kurie pastoviai naudoja nešiojamą kompiuterį prijungtą prie elektros lizdo, kartais kyla klausimas, ar verta laikyti bateriją prijungtą, ar geriau ją išimti. Juk kompiuteris puikiai veiktų ir be jos.

Ar naudinga baterijai būti pastoviai prijungtai ir kraunamai?

Nešiojamo kompiuterio baterija turi ribotą pakrovimų skaičių. Taigi jei kompiuteris visada prijungtas prie elektros tinklo, naudingiau būtų bateriją atjungti. Taip pat baterijai nėra naudinga pastoviai kaisti nuo kompiuterio skleidžiamos šilumos. Taigi jei kompiuteris pastoviai prijungtas prie pakrovėjo, bateriją išimti naudinga.

Tačiau reikia žinoti vieną dalyką – jei baterijos nenaudojate, visvien bent kartą per pora mėnesių reikia ją pakrauti. Ličio jonų baterija negali ilgai stovėti išsikrovusi, taigi laikas nuo laiko ji turėtų būti iškrauta ir vėl pakrauta.

Žymos:

Atsakymai į “Ar verta atjungti nešiojamo kompiuterio bateriją, jei jis naudojamas iš tinklo”: 4

  1. Tomas straipsnyje neužsiminė apie tai, kad naudojant nešiojamą kompiuterį be baterijos, galima sugadinti kietąjį diską. Jei kompiuteris bus įjungtas į tinklą, o baterija išimta, tai staiga dingus elektros įtampai, ar tiesiog netyčia ištraukus kroviklio laidą iš kompiuterio gali sugesti kietasis diskas.
    Mano patarimas būtų bateriją visada laikyti kompiuteryje, bet kartą per mėnesį reikėtų ją iškrauti, ir vėl pakrauti.

    1. Jonas

      O tai kaip su stacionariu kompiuteriu ? Dingus elektrai diskas nebus sugadintas ? 😀 Nesąmones kažkokias šneki. Kiek turėjau elektros dingimų, tai niekada ir niekas nesugedo. O pas mane hardai ale lapai „neilgamažiai” Samsung firmos senieji.

      1. Nežinau oficialios statistikos, tačiau mechaniniai diskai gana jautrūs elektros pradingimo atveju. Tačiau tai nereiškia, kad dėl to jis būtinai suges. Jei diskas elektros dingimo momentu bus apkrautas intensyviu darbu,įmanoma, kad atsiras „bad” sektorių ar kitų disko pažeidimų. Tačiau tai nutinka toli gražu ne kiekvienu atveju.

  2. Pritarius Tomui. Taip baterija reikėtų iškraudinėti vieną ar du kartus menesyje. O kompo be baterijos geriau nanaudoti, elektros dingimo atveju gali pasižeisti kietasis diskas, Gali atsirasti bad sektorių pataisomų arba nebepataisomų. Visokių atveju yra buvę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *